Hair

Najpopularnija frizura za 2017

 

Kada je reč o svakodnevnoj nezi i održavanju, baš kako izgleda, ova frizura ne zahteva gotovo nikakav trud. Ona nas u vekoj meri podseća na francuski šik, verovatno zbog tog “opuštenog” izgleda, odnosno “bez po muke”. S obzirom na to da smo ušli u novu godinu i sumirale trendove, ovaj period je idealan za postavljanje novih. Tako smo došli i do izbora IT frizure koja će obeležiti period ispred nas, a sudeći po pisanju mnogih modnih portala ove godine najveći trend biće “izrasli” lob, piše Elle.rs
Ono po čemu se on u velikoj meri razlikuje od običnog su tekstura i sama dužina, te frizura izgleda kao da je izrasla, odnosno da niste otišli na zakazano šišanje. Sa kosom koja seže do ramena i šiškama koje su toliko duge da mogu da se podele na sredini čela, ovaj neobičan lob izgleda pomalo neuredno, divlje i smelo. Ono što je bitno da znate da ova frizura odgovara damama sa različitiom vrstom i teksurom kose, a ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je oblik lica

Ako imate usko lice, najbolje bi bilo da vaše šiške držite što šire razmaknute na stranu, tako da vaše crte lice dođu do izražaja. Za širok oblik, retke i manje široke šiške malo razdvojite od ostatka kose, kako biste stvorili iluziju užeg lica. S obzirom na to da se lob sastoji od razbacanih pramenova, kako biste postigli moderniji izgled, trebalo bi da vaši stepeni budu duži u odnosu na dužinu kose. To će odlično stajati damama sa gustom kosom, dok u suprotnosti, žene koje poseduju nešto tanju vlas, trebalo bi da ošišaju stepene različitih dužina. Time će postići volumen

Kada je reč o svakodnevnoj nezi i održavanju, baš kako izgleda, ova frizura ne zahteva gotovo nikakav trud.
Ipak, trebalo bi da izbegavate stilizovanje toplim uređajima, zato što bi to oštetilo vaše krajeve, te bi u tom slučaju vaša frizura mogla da izgubi stukturu. Kako bi vaši krajevi izgledali sjajno, hidrirano i sveže, redovno koristite ulje za kosu. Ovu frizuru već su izabrale poznate dame iz Holivuda, Kloi Grejs Morec, Amber Hard, Mendi Mur, Tejlor Svift, a od skoro im se pridružila i Aleksa Čang..

Top frizure za 2017. godinu

Ovih 7 frizura koje smo za vas izdvojili će sigurno u ovoj godini biti najviše nošene, a na vama je da pronađete onu koja će se slagati uz vašu ličnost i stil…

1. Vlažna kosa. Prvo mesto zauzima naš favorit. Mnoge poznate ličnosti su prve nosile ovaj trend i donele među sam vrh trendova. Ovakvu frizuru možete napraviti uz pomoć ulja ili specijalnih pena, a najavljuje se kao najpopularnija frizura za svečane prilike.

2. Zlatno-smeđa kosa. Ovaj trend će biti savršen za one dame koje žele da naprave manju  promenu u boji kose. Naime, mešavina plave i smeđe – ili poznatije brondi, je savršen izbor koji će dodati sjaj vašoj kosi.

 

 

 

 

 

 

 

3. Dubok razdeljak. Ove godine će se nositi dubok razdeljak na bilo kojoj dužini kose. Jednostavna promena će doneti preokret vašem celokupnom izgledu. Dovoljno je da prebacite kosu na jednu stranu i dobili ste novu frizuru.

4. Duga i ravna kosa. Ovo je bezvremeni trend koji je popularan svake godine – pa i ove. Međutim, za ovu frizuru je jako bitno da vam je kosa zdrava i nežna, a ne sa sa ispucalim krajevima.

 

 

 

 

 

 

5. Visok rep. Ova jednostavna frizura dosta ističe crte lica i pritom ga i zateže. Što više zategnete rep – to ćete izgledati mlađe.

6. Talasi u kosi. Takođe iz mode odlaze krupne i lepo definisane lokne, a na njihovo mesto dolazi blago izlomljena kosa – talasi. Jednostavno ih možete napraviti uz pomoć pletenica ili prese za kosu.

 

 

 

 

 

7. Srednja dužina kose sa šiškama. Više nisu u trendu kratke šiške savršenog oblika. Neuredne “messy” šiške koje su pritom i malo duže, odlično će ići uz bilo koju dužinu kose, ali se ipak preporučuje klasičan ili malo duži lob. Stepenasta ili ravna – na vama je da izabrete; u svakom slučaju ćete napraviti pravi izbor.