Pozorišni blokbaster “Producenti“ premijerno je izveden na Brodveju 2001. godine i od tadaobara brojne rekorde u gledanosti ali i zaradi. Višestruko proglašavan predstavom sezone na Brodveju, ovaj mjuzikl je oborio rekord i u broju osvojenih Tony nagrada (čak 12), koji je 37 godina držala predstava “Hello, Dolly!”. Izvodi se na više od 15 svetskih jezika, a od 2011. i na srpskom!

Predstava je nastala je na osnovu istoimenog filma Mela Bruksa iz 1968. godine, a remake iz 2005. godine (Broderik, Lejn i Turman) još više je doprineo planetarnom uspehu. Mel Bruks, pisac, reditelj i glumac, važi za jednog od najboljih komičara svih vremena, malobrojnih umetnika koji su osvojili sve važnije nagrade (Gremi, Toni, Emi i Oskar), kao i kralja satire, farse i parodije. Umetnik koji je izjavio da je jedini Jevrejin koji je imao koristi od Hitlera, i da je dobar ukus nepriljatelj komedije, stvorio je specifičan stil u istoj koji se danas jednostavno prepoznaje kao „melbrukovski“.

Premijera „Producenata“, u režiji Juga Radivojevića, bila je u februaru 2011. godine. U martu (10.03.) će ansambl predstave na čelu sa Nebojšom Dugalićem i Slobodanom Stefanovićem proslaviti 100. izvođenje!
Više informacija o učesnicima na sajtu Pozorišta na Terazijama

Продуценти

Share: