Kolekcija Clare Waight Keller pokazala je ženu koja je glamurozna i dostojanstvena, a ako se neko pitao zašto bi Givenchy trebalo ponovo da se nadje u visokoj modi, Keller ih je ubedila.”Želela sam da iskoristim snagu krojenja, ali na ženstven način“, rekla je. Tokom mnogih zvaničnih večeri i događaja na crvenom tepihu u Parizu, Londonu, New Yorku i Los Angelesu na kojima se našla u svojoj bivšoj karijeri u Chloeu, mora da je naučila o tome koliko je teško izbjeći stavljanje žena u odredjene kalupe. “Jedna trećina kolekcije je u crnoj boji.“.

Ona je negirala da je aktuelna politika situacija uticala  na njen dizajn. Elegantan i čist kroj na početku revije bile su jasan znak da nisu mogle biti ugrađene u ready-to-wear delu, rekla je ona. Međutim, njena crna boja je boja ovog trenutka, tokom sezone nagrada i sigurno će privući mnoge poznate klijente.
Waight Keller je govorila o tome da je inspirisana idejom bašti noću. “Ideja o mesečini koja hvata haljine“, rekla je. To ste videli u komadima srebrne boje, sa perjem u više nijansi ili kristalnim perlama, a višeslojni komadi izgledaju odlično u pokretu. Ovo nije bila potpuno savršena kolekcija,mogla je da ubaci ružičaste i šarene haljine duginih boja. Ali u ovom debiju za Givenchy, Waight Keller se istakla kao žena koja zaslužuje da nadje svoje mesto u modernoj haute couture istoriji.
Share: