ILVMH najavili su da Phoebe Philo neće više biti kreativni direktor kompanije Celine. Philo je na ovom položaju od 2008. godine; otprilike 10 godina na čelu, obnavla je Celine kao brend za moderne, savremene i profesionalne žene. Mogli biste prepoznati Celine devojku kilometarima daleko od mantila pa sve do moderne torbe pod rukom. Za ovih deset godina Phoebe je napravila ključne torbe ovog brenda,Luggage, multi trio, oversize Cabas

Pre vodeće pozocije u  Celineu, Philo je diplomirala u Central Saint Martins 1996. godine i radila u Chloe-u od 1997. do 2006. godine, kao kreativna direktora 2001. godine kada je Stella McCartnei odlučila da započne sopstveni brend. Philo je u 2006. godini stavila pauzu na modu da bi se posvetila majčinstvu.
Nekoliko imena se spominju da će doći na mesto kreativnig direktora što sadašnjih i bivših dizajnera koji su vodili Celine, ali ništa nije potvrdjeno od strane LVMH grupe. Kolekcija Pre-Fall 2018, koja će biti predstavljena  u Parizu u januaru, biće poslednja kolekcija Phoebd Philo. Što se tiče Philo i šta joj je sledeći korak, sigurni smo da će biti nešto sjajno.

Share: