Manifestacija ”Serbia fashion week”, deveta po redu, biće održana u Novom Sadu i Beogradu,  jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi biće održan od 20. do 26. novembra, dok će Serbia Fashion Awards biti održan 27. novembra ove godine.

Prema rečima Svetlane Horvat, ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača ”Gucci” dinastije, a biće predstavljeno i prvo izdanje za Balkan knjige na srpskom jeziku koja govori o tome kako je stvorena imperija ”Gucci”, i to u saradnji sa izdavačkom kućom ”Laguna” iz Beograda.

Patricija će na završetku Manifestacije u ambasadi Italije dodeliti nagrade za najbolje u oblasti mode u Srbiji, a ona će odlučiti i o najboljem srpskom kreatoru u 2017. godini. Značaj njenog dolaska je pre svega u brendiranju i skretanju pažnje na Festival, Novi Sad i Srbiju. Ovo je njeno prvo javno pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi, pa će to privući brojne goste u Novi Sad, ali i medije iz cele Evrope“, rekla je Svetlana Horvat.

Ljubiteljima mode ali i onima koji bi da zavire u taj svet, autorka će preneti najverodostojnije priče o modnim revijama koje su posećivale slavne ličnosti pedesetih godina, raskoši Firence tog vremena, ali i razočaranjima, porodičnim nesuglasicama i napetim odnosima između članova porodice. Ova lična priča otkriva istinu o porodici koja je tolike godine vodila jednu od najvećih i najznačajnijih međunarodnih modnih kompanija koja je i danas simbol italijanske elegancije i smisla za biznis.

Legendarni Gučio Guči, osnovao je ovaj brend u rodnoj Firenci daleke 1921. godine. Patricija je četvrta generacija u modnoj imperiji “Guči” i radi kao brend menadžer kompanije koja se smatra najpoznatijim i najprodavanijim italijanskim brendom i posluje u 300 svojih prodavnica širom sveta. Godine 2013. vrednost ovog brenda procenjena je na 12,1 milijardi američkih dolara, sa prodajom od 4,7 milijardi. Iste godine Guči se našao na 38. mestu na Forbsovoj listi najvrednijih brendova.

Serbia Fashion Week postao je svojevrsni ambasador srpske mode u svetu, te je zahvaljujući saradnji sa 26 svetskih Nedelja mode omogućio promociju srpske mode i naših dizajnera u metropolama kao što su New York, Paris, Milano, Los Angeles, Sankt Peterburg i mnogim drugim. Svake godine, Serbia Fashion Week ugosti posetioce, dizajnere i modne stručnjake iz 30 različitih država sveta, kao i neke od najvećih modnih zvezda kao što su Ana Fendi, Eymeric Francois, Donald Potard, Arrey Kono i mnogi drugi, a ovog novembra, ljubitelji mode biće počastvovani dolaskom jedne od najvećih svetkih modnih zvezda, Patricije Guči.

Tokom ”Serbia Fashion Week” predstaviće se oko 60 dizajnera iz brojnih zemalja, kao i domaći dizajneri. Kao i do sada očekujemo manifestaciju koja će Srbiju predstaviti u najboljem svetlu. Vidimo se …

Share: