Givenchy je prikazao novu koleciju za proleće 2018.u prelepom Palais de Justice zdanju iz polovine 19. tog veka koje nikada nije bilo korišćeno ni za jednu reviju. Ali Givenchy se “pretplatio” da sledeće tri godine baš to mesto bude ono gde će prikazivati svoje revije. Clare Waight Keller kreativna direktorka koje pre Givanchya radila za Chloé i preuzela mesto od čuvenog Riccarda Tiscia, koji je ovog februara posle 12. godina otišao sa te pozicije. Dok je bio na mestu kreativnog direktora uspeo je da transformiše Givenchy u broj jedan modi brend..

Keller Hubert je nagrasila da je pre preuzimanja svoje pozicije pogledala dinamiku i skice Givenchya i da se vrlo radovala što će imati priliku da pokaže ljudima svoju viziju od početka. Kaže da se osvrnula na kolekciju iz 1961. I na animal motive iz  1981. Boja za koju se odlučila i koja je preovladavala je bila crna sa belom i primesama crvene i mint boje. Waight Keller se pre par dana sastala sa 90-ogidišnjim modelarom i kaže da je presrećna što je baš njemu imala priliku da pokaže reviju medju prvima.

Što se same revije tiče dosta naglašanih naramenica i providni materijali. Mini torbe i pederuše zatim dosta džinsa što za dame što za gospodu. Što se večernjeg dela tiče on je ostavljen za kraj gde smo moglo videti male crne haljine koje zamišljamo na Cate Blanchett, Rooney Mara ili Julianne Moore.

Share: