Nijedan datum u modnom kalendaru nije bitan kao prvi ponedeljak u maju, poznatiji kao Met Gals. Prikupljanje novca na gala svečanosti u New York-u u Metropolitan Museum of Art, nakon čega sledi žurka godine.

Met Gala počinje velikom izložbom sa temom koja je svake godine drugačija i čini nam se svake godinie sve zanimljivija. Teme su uvek inspiracija kreatorima da odrade što bolji posao. Često su u pitanju istorijski periodi kojih se prisećaju (Paul PoiretAlexander McQueen, i Miuccia Prada). Ovogodišnju čast imaće japanska dizajnerka Rei Kawakubo za Comme des Garçons, a tema ove godine je “Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Umetnost u Medjuvremenu”, prikazaće 150 kreacija sa početka 1980-tih. Izložba ima za cilj da prikaže modu nekada i sad i njeno menjanje tokom godina. Hamish Bowles jedan od urednika Vogue, “to veče je postalo ogledalo naše sce brže menjajuće kulture”.

Met Gala je najbolja žurka u gradu i često je zovu “Modnim Oscarom”, sa OZBILJNIM crvenim tepihom, koji poslastica za sve modne sladokusce. Prisetimo se samo Kate Moss iz 2009. kada je došla u srebnoj mini haljini sa svetljucavim turbanom à la Gloria Swanson. Zatim Sarah Jessica Parker i Alexander McQueen koji su poneli škotski print u paru. Dok je Rihanna bila vrloo zapažena u predimenzijoniranom žutom ogrtaču dizajnera Guo Pei . Beyoncé Knowles kraljica stila ponela lateks Givenchy , Haute Couture haljinu. Sa nestrpljenjem očekujemo ovogodišnja izdanja.

 

Share: