Počela je Srpska nedelja mode , spektakularnim defileom velikog broja manekena sa preko 30 svetskih dizajnera učinili su da Novi Sad  postane prestonica Srpske mode. Zvanične brojke kažu da je bilo preko 250 manekena i više od 30 domaćih i stranih dizajnera koji su umesto piste prošetali glavnim novosadskim šetalištem. Ova šetnja po predivnoj aprilskoj večeri je privukla veliku pažnju Novosadjana koji su sa velikim nestrpljenjem stajali i posmatrali reviju. Zmaj Jovina ulica je pretvorena u modnu pistu, u prvim redovima se moglo videti veliki broj ljudi iz sveta mode, politike, sporta i estrade. Muzika za hod je doprinosila posebnom uživanju u odličnim kreacijama, a zaslugu za to je poneo veličanstveni nastup Simfonijskog orkestra NS2021.

Posebnu draž samom činu otvaranja su doneli i čuveni (bubnjar) muzičar Dragoljub Đuričić sa bubnjarima kao i ovogodišnja predstavnica  Srbije na takmičenju za pesmu Evrovizije Tijana  Bogićević.

Naj zaslužniji za ovaj predivan spektakl su svakako dizajneri medju kojima i mnogi svetskog renomea i poznatih  modnih imena kao što su Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt Mos i druge, Miro Mišljen iz Španije, Aidar Khan iz Kazahstana, dizajneri iz regiona – Izabela Kečan iz Hrvatske, Sanja Veličković iz Slovenije, Bisera Suljić-Boškailo, Dejana Lukić-Madam Maya iz Crne Gore, kao i brojni poznati dizajneri iz Srbije među kojima su Zvonko Marković, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Snežana Dakić, Lepa couture, Danijela Božić, Suzana Perić, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi.

Moda je umetnost!

Još jednom velike čestitke organizatorki ovakvog modnog spektakla, očekujemo još lepši i još spektakularniji.

 

Share: