Način na koji odeća konvertuje jedinstvenu energiju koja kruži i ljudsko telo kao njen osnovni stub je glavni izvor inspiracija dizajnerke Ioanna Kourbela. Ona je inspiraciju zajedno sa elementima u prirodi, napornog tempa života i kulturne raznolikosti pronašla u Atini, Grčkoj. Njene kolekcije otkrivaju različite aspekte minimalistički, estetski, sveobuhvatnom jednostavnost i šarm klasične harmonije. Prirodnih organskih tkanine poput pamuka, lana, vune i svile se spoj i kontrast u različitim materijalima,
komplikovanih pletenje i utisnutim vlakana koja elegantno pristaju telu.

Dok su eksperimentalni detalji i alternativne teksture često stvarali intrigantni efekat bez žrtvovanja funkcionalnosti. Ručno radjene haljine sa svilom i vunom mešavina čipke nalik Mercerized pamuka, sa delikatnosti kao putokaz tehnike i kvaliteta sivenja. Mnoštvo dress tegova prate krivinu tela pažljivo, izuzetno luksuzna a opet dovoljno svestrana da se nose bilo gde i svuda upariti sa collarless jaknama i pantalonama. Raznovrsnost dizajna omogućava bezbroj kombinacija i stilskih opcija koje prema raspoloženju i trenutku mogu biti nosive dok je intenzitet i bogatstvo boja oživljava svakih 6 meseci sa 5 novih nijansi razlikuju od tipičnih trendova.

Grčka dizajnerka Joana Kourbela odrasla je  u inspirativnom okruženju, gde bi mogla da uči j razvija zanat dizajna. Ona je eksploatisala njen kreativni duh i dugo održavala strast ka dizajnu odeće, proučavanjem mode, kostimografije i scenografije. A 2003. godine, nakon završetka studija, Joana je imenovana na čelo kreativnog odeljenja kompanije Kourbelas trikotaža i predstavila svoju prvu “Joana Kourbela” kolekciju. Dve godine kasnije formira K3 nosive Thinking kompanija i tri nova ekskluzivne Ioanna Kourbela prodavnice gde je predstavila javnosti svoje dragocenu estetsku filozofiju, njen eksplozivni potencijal . Dok je 2009. alternativne i komercijalno uspešne kreacije ponovo pokrenule formiranje osnovne linije.

A u februara 2011. godine predstavila je prvu kolekciju za muškarce i novo poglavlje u životu kompanije i otvara prvi ekskluzivni Male Shop. Nekoliko meseci kasnije, Joana Kourbela pripedjuje nesto novo i radi White Collection namenjenu budućim mladama. Neobično umeće dizajna i stila Ioanna Kourbela koristi za saradnju sa pozorištima i pravi kostime za predstave i turneje. Ista ljubav za stvaranjem dostiže nove horizonte, nastavlja viziju koja je započela pre 41. godine. Naša publika će imati priliku ja da vidi  25.aprila u Beogradu u rezidenciji Grčke ambasade koja je humanitarnog karaktera.

 

Share: