Christian Dior nam je na ovoj reviji pokazao koliko nijansi plave može biti. Kreativni direktorka Diora Maria Grazia Chiuri je u petak na Paris Fashion Week pokazala drugu po redu kolekciju za ovaj brend. Zna se da zvezde vole Dior pa su tako u prvom redu bile Kate Moss, Rosamund Pike, Uma Thurman, Sienna Miller i ikona stila Rihanna, svojim pojavljivanjem zasigurali su da Dior-ova revija bude jedna od najprsćenijih.

Što se boja tiče navy plava je jedina koja može da se poredi sa crnom, ima isti kvalitet.” Rekao je davno Christian Diori zaposao u “Modnom Rečniku“.

U stilu pravih parižanki modeli su nosili beretkice ali i bomber jakne, teksas kombinezone , pletene džempere i suknje. Ono što je možda nedostajalo su retro haljine najčešće bile do gležnjeva, bez bretela uske u struku.

Od kako je pristigla u Dior, Ms. Chiuri potrudila se da da brendu novi look za mlade generacije, približila je brend mladima tako što mu je dodala rock ’n’ roll vibe. U pozadini smo mogli videti slike Dior haljina iz 1947. i naslovnicu albuma Nina SimoneLittle Girl Blue”.

Share: