Četvrtak popodne bio je rezervisan za ono što su svi čekali, a to je revija brenda Balmain. U hotelu Potocki u Parizu kretivni direktor Oliver Rousteing pokazao nam je kako vidi modernu ženu u narodneoj sezoni.
Inspiraciju je pronašao u bendu Nirvana koji je vladao 90-tih. U bekstejdzu je kratko prokomentarisao: “Bio sam dete kada je Nirvana bila popularna, ali njihov buntovnički duh me je obelžio i tada i sada.”.

Kolekcije je bila inspirisana animal printom, dosta braon i zmijske kože. Pored zmija mogle smo da vidimo i lepoad i zebra print. Pletenice koju su nosile manekenke bile su prekrivene šljikicama, a na ustima su nosili specifičan nakit. Kada su se svetla upalila izašla je Gigi Hadid dok se u pozadini čula Nirvana i stvar “Smells Like Teen Spirit“, obučena u suknju i majcu sa pojasom sve u braon nijansi.
Osetio se rok vibe pogotovo kada je krenuo Aerosmith sa pesmom ” Dream On” i tu i tada se moglo videte koliko je uticaj imao bend Nirvana, gotovo svaka majca je bila u tom vibe-u.

Ono što je svima zapalo za oko je da u prvom redu nije bilo klana Kardashian ali smo zato videli, Zayn Malik, Nick Jonas i Anais.

Share: