Dizajner Thom Browne predstavio je svoju novu kolekciju na New York Fasion Week- u. Većinu modela koje je pokazao neće nositi “svako” – ne samo zbog cene (za koju pretpostavljamo da je veooooma visoka), već zbog toga što su njegovi modeli veoma neobični i stoga nisu za one koji vole klasiku, već za hrabre dame koje vole da izgledaju drugačije. Toliko drugačije da će svako primetiti njihovu javnu pojavu. Smelost, hrabrost ali pre svega umetnost, mnoge je ostavila bez daha.

Njegovu kolekciju vredi pogledati iz nekoliko razloga. Prvo, jer nema modela u srebrnim, zlatnim i metalik nijansama, koje su dominirale u kolekcijama skoro svih dizajnera. Drugo, zato što su veoma neobični, počevši od cipela koje liče na klizaljke, preko torbi koje izgledaju kao jakne, do onih koje na sebi imaju kravatu.

Hrabaro istupanje iz boja koje dominiraju na ovogodišnjem NYFW je za svaku pohvalu , a hoće li to i modna publika umeti da ceni ostaje nam da vidimo.

Ono što je sigurno, a to je sasvim u redu da se nekom ne svide njegovi modeli – to je svakako stvar ukusa – ali moramo mu odati priznanje za originalnost , hrabrost i istupanja iz klišea!


 

Share: