Jedan od “domaćih” najtraženijih underground modnih dizajnera u Njujorku, Kristijan Bener je jedinstven. Dobro “underground” ne može biti najbolja reč koja ga opisuje za nekoga ko oblači zvezde poput Kejt Mos, Ladi Gaga i Bruno Mars sa svojim dizajniranim kožnim jaknama sa vintage-distressed (stare i iznošene) majicama sa aplikacijama, Rock n ‘Roll motiva.

Čuveni dizajner čiji je rad možete videti na stranicama italijanskog Vogue, Rolling Stone, V Magazine i mnogih drugih svetski poznatih časopisa . U ovom intervju možete da zavirite i saznate više o geniju u njegovim kreacijama.

P: Ko je bio vaša inspiracija za pokretanje kolekcije?
Ja sam radio u modnoj industriji godinama, a želeo sam da pobegnem od ukalupljeni komada koje vidjate svuda. Moja kolekcija daje ljudima priliku da izraze svoju individualnost…


P: Šta biste vi rekli da je vaš estetski stil ?

Rock and roll pomešan sa mojom ličnom umetničkom formom.

P: Ako bi sarađivati sa bilo kojim dizajnerom, iz prošlosti ili danas aktulnim, ko bi to bio, i zašto?
Prvo, Jackson Pollock jer on nikada nije planirao ništa u svojim delima. On je koristio platno da izrazi ono što se dešava u njegovoj glavi, što je i moj pristup prilikom dizajniranja jakne. Takođe bih voleo da sarađuje sa Steven Sprouse jer  tretiran odeću sa istom estetikom kao što ja radim u provlačenju vintage komada i dodajem svoju notu.

MY COLLECTION GIVES PEOPLE THE CHANCE TO EXPRESS THEIR INDIVIDUALITY.

P: Da li vi vidite da se moda menja prema potrošaču  sve više i više dizajniranih komada odeće; da li verujete u taj trend? Potrošač apsolutno voli dizajniranu odeću, jer se potrošač oseća posebnim što nosi nešto napravljeno za njih. Većina ljudi obično nose iste ili slične stvari, pa kad je nešto posebno dizajnirano, stvarno se izdvaja.

JACKSON POLLOCK USED THE CANVAS TO EXPRESS WHAT WAS GOING ON IN HIS HEAD.

P: Od svih do sada delova odeće koje ste napravili, ko je vaš favorit, koji uvek ističe u svojoj glavi? Moja Jackson Pollock jakna. Ja sam stvarno bio inspirisan Džekson Polok u tom trenutku, i tretirao jaknu kao svoje platno koje sam prskao boje po njemu.

P: Za koga bi ste rekli da je idealan Christian Benner , muškarce ili žene?  Sid Vicious ili Prince .

P: Šta mislite o muškoj Nedelji mode koja se konačno vratila u Njujork? Osećaj je super. To će omogućiti ljudima da izađu iz ljušture više i vide / isprobaju različite modne trendove.

P: Kada je bio trenutak kada si znao da je suđeno da budeš mainstay u modi? Znao sam da želim da ostanem u modi, kada sam konačno dobio priliku da razbistritim glavu i shvatio da sam želeo da stvori svoju umetnost i podelitm ga sa javnošću.

P: Da li se osećate novu eru dizajnera koji su dobri za industriju sa svojim novim koegzistentnim kolekcijama , ili je to individualizam koji je modi poznat?  Određene robne marke imaju svoj glavni proizvod  i treba da rade ono što rade da unovče umesto do više klijenata privuku  kroz saradnju. Novi dizajneri su ono što nam je potrebno da se uvede novi stil. To može ići u oba smera … ako se uradi u pravom, to bi moglo biti kul.

NEW DESIGNERS ARE WHAT WE NEED TO INTRODUCE A NEW STYLE.

 

Share: