Kreativni dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana je zapanjio milansku publiku svojom Alta Moda proleće/leto 2017 revijom, koja pored svojih grandioznih motiva i atmosfere, dugo neće biti zaboravljena. Revija je održana u zadnjem industrijskom delu Teatro alla Scala u Milanu, koji predstavlja jednu od najizazovnijim mesta italijanske modne prestonice.

Revija se sadražala i iz modnih, ali i teatralnih motiva. Ko što su nas već navikli Italijanski dvojac je i ovag puta ostao veran krunama,tilu i baroku uopšte.Pliš je zastupljen kao trendi materijal ove sezone,ali tu su i duks haljine i odela modernog kroja. Cvetni motivi kao neizostavni detalj koji se provlači već nekoliko sezona i ovaj put nam je zapao za oko.

 

Teatralni vajb je uhvaćen, a zatim oživljen ne samo kroz impozantne siluete i strukturisane figure, već i kroz potpuno putovanje karaktera, priču i kostima koji su predstavljali glavnu inspiraciju dizajnera za ovu modnu liniju.

Motivi poput “Magične flaute“, “Madam Butterfly“, “Falstaff“, “La Traviata” se pokreću čim se vide prve kreacije Alta Moda linije. Kolekcija je generalno sveža, a u njoj smo mogli da vidimo poznate dezene i detalje, nakit prerpoznatljivog dizajna, glomazne dukseve i kapute sa animal printom.

Ovom revijom Domenico i Stefano su uspeli da street style prenesu i poistovete sa haute couture modom. Pogledajte kako je izgledala Dolce & Gabbana Alta Moda prolećna 2017 revija.

 

Share: